Делян Добрев: Промените в Банско ще съдействат за подпомагане на бизнеса

снимка: МИЕТ

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев разговаря днес с кмета на Банско Георги Икономов по повод исканията на бизнеса и гражданите на курортния град за строителство на нови съоръжения и ски писти, съобщиха от ведомството.

Георги Икономов връчи на министър Добрев копие от проект за изменение на плана за управление на национален парк "Пирин" и мотивите към него. Тези документи вчера бяха внесени в Министерството на околната среда и водите.

Проектът предвижда отпадане на забраната за строителство и водоползване върху част от територията на парка. Министър Добрев получи уверение от министъра на околната среда и водите Нона Караджова, че внесените при нея документи ще бъдат разгледани в близките дни. Очаква се през първата половина на месец февруари да бъде насрочено заседание на Висшия експертен екологичен съвет, който трябва да разгледа проекта за промяна в плана преди внасянето му в МС.

На заседание на правителството през декември премиерът Бойко Борисов получи от кмета на Банско подписка за доизграждане на ски зоната в града. Тогава премиерът се ангажира въпросът да бъде разгледан и оторизира министър Добрев да координира действията за това.

На днешната среща Делян Добрев подчерта, че подкрепя развитието на туризма в България. По неговите думи промените биха съдействали за подпомагане на гражданите и бизнеса в региона.

На утрешното заседание на Министерския съвет министър Добрев ще запознае  колегите си с направеното до момента за разрешаване на изграждането на нови ски съоръжения в Пирин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK