Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Делян Добрев, снимка: БГНЕС

"Хасково гейт" продължава да тресе политическото пространство. Не ме интересува личността Добрев, а системата, която е създал в общината". Така атакува социалистката Елена Йончева в ефира на БиТиВи.

Тя отново разкри семейно приятелските отношения на Делян Добрев и назначенията в Хасково. Според Йончева не било морално политик да кадрува. За заканите да я съдят близките на Добрев, тя подчерта, че се опитват да я сплашат, когато се опитва да разкрие корупционни практики.

Цялата държавна машина била срещу нея. "Проблемът е цялата финансова обвързаност", коментира Йончева хасковската афера. Подобно било положението в целия регион. Смущаваща била ситуацията роднини да контролират роднини. Тя недоумява как Добрев е назначил своите бизнес партньори на ключови позиции в общината.

"Откъде намирате тази наглост и схема", попита Йончева. Герберът Делян Добрев се закани да потърси съдебна отговорност от Йончева.

"Цяла седмица обикалям по студията да обяснявам след госпожа Йончева, че нямам сестра", изтъкна Добрев. На цялата тази история трябва да се сложи край, подчерта той и "захапа" депутатката от БСП, че разказвала как герберът назначил зет си. "Нямам сестра, за да имам зет", подчерта Делян Добрев. Няма схема, отговори на критиките на левицата той.

"Целта беше да се опетни името ми", изтъкна депутатът. "Успяха, в очите на хората аз вече не съм професионалист", оплака се Добрев и допълни, че затова казват, че политиката е мръсна работа.

"Положението е нетърпимо, в очите на хората аз съм човек, който се занимава с шуробаджанащина", изтъкна герберът. "Вече съм достатъчно окепазен", заяви Делян Добрев и обясни, че тази сутрин е разговарял с премиера Бойко Борисов. Споделил му ситуацията си. Казал на Бойко Борисов, че напуска всички позиции. Не иска това да влияе на кабинета. Стана нетърпимо, категоричен е депутатът.

Добрев се отказва от всички позиции, дори и тези, които заема в партията. Слага край на политическата си кариера. "Аз съм смъртоносно ранен политически", заяви Делян Добрев. Борисов се съгласил с мнението му. Чувства вина за действията на кмета Добри Беливанов, който започнал да играе по свирката на БСП.

"Няма ненаказано добро", коментира още Делян Добрев. "Аз и партия ГЕРБ сбъднахме детската му мечта да бъде областен управител и кмет", заяви той и се извини на целия град за работата на хасковския кмет. "Това не беше атака срещу господин Добрев", а срещу схемата Добрев, констатира на финала на спора Елена Йончева.

"Няма такава схема", репликира Делян Добрев. "Не се правете на морален стожер госпожо Йончева, вие сте в политиката по шуробаджанашка линия", атакува я той. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK