Делото "Йончева-Борисов " започна. Следващото изслушване е през декември

Снимка: kapital.bg

Днес в Софийския районен съд бе даден старт на делото "Йончева-Борисов".

Депутатът от БСП Елена Йончева се изправя срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ. И двете страни по делото не присъстваха, те бяха представлявани от адвокатите си. 

Причината за делото е, че Йончева като кандидат за депутат обвини ГЕРБ, че краде пари от санирането по национална програма, а Борисов отговори, че ГЕРБ са били принудени да платят милиони за интервютата на Елена Йончева.

Журналистката заведе дело за клевета срещу Борисов. Искът е в размер на 20 хил. лв. обезщетение. Тя каза в интервю за БТВ, че ще дари спечелената сума на семейства с репродуктивни проблеми. 

Адвокатът на Борисов извади 73 документа от 2004 до 2009 година, от които ставало ясно, че на Йончева са платени 690 000 лева за филмите, които е правила за БНТ. 

Борисов ще бъде защитен още и от пиара на партията - Никола Николов. Той ще трябва да обясни има ли Борисов профил в социалната мрежа и кой е истинският му профил.

За друг свидетел е призован и Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи". Той ще обясни, че е плащал пари на Йончева, а БНТ е пускало реклама.

Делото беше отложено за 5. декември.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK