Делегация от 13 посланици прие кметът на Гоце Делчев Владимир Москов

снимки: infomreja.bg

Внушителна делегация от посланици на 13 държави с дипломатически мисии у нас посетиха днес община Гоце Делчев. Кметът домакин - Владимир Москов, прие в кабинета си за кратка аудиенция посланиците на Индия, Китай, Молдова, Азербайджан, Монголия, Палестина, Казахстан, Украйна и на други държави. Високите гости бяха запознати с работата и структурата на кметска админстрация, както и с възможностите на община Гоце Делчев за чуждестранни инвестиции и обмен на специалисти и работници, най-вече в сферата на строителството.

Според предварителната информация, търговските аташета и самите дипломати са заявили интереси към тютюнопроизводството, отглеждането на етерично-маслени култури, животновъдство, производство на екологично чисти млечни продукти, зеленчукови консерви и други сектори. Жив интерес към туризма, след като видяха част от природните дадености на региона, проявиха всички   посланици, които днес бяха на визита в Гоце Делчев.

Гостите посетиха и най-голямото шивашко предприятие в Гоце Делчев - "Пиринтекс", като поздравиха управителя Бертрам Ролман за това, че въпреки икономическата криза е съумял да осигури работни места на близо 2000 души през най-критичните и кризисни моменти за България през последните две години.

Съпругите на дипломатите, докато текат деловите срещи, посетиха Историческия музей в Гоце Делчев, където повече от час с голям интерес се запознаха с историята на града и разгледаха всички експозиции. Според програмата, в рамките на днешния ден е предвидена среща на посланиците с местни предприемачи. Утрешният ден дипломатическата делегация ще посети община Сатовча.

Инициативата за внушителното посещение на посланици в Гоце Делчев е на Европейското движение за пряка демокрация с председател Веселин Кошев от София. Движението е гражданска организация, учредена от около 50 големи български фирми, които си сътрудничат с различни държави чрез посолствата им у нас. Според кмета на Гоце Делчев Владимир Москов посещението на  13-те дипломатически мисии у нас в един ден ще остане в историята на града.

 

КОМЕНТАРИ

за първи път в историята на Гоце Делчев22:45 - 04.09.2011
13 държави - половината свят бе в нашият грпад за един ден . Браво на кмета Москов .
jrjr22:43 - 04.09.2011
Ще има със сигурност ,има сериозни предложения стига ние да сме сериозни като изпълнители и да не оакаме всичко с алчност и безодговорност . Хората ще дадат но ще искат и да получат а не да ги окрадем
Нончо17:36 - 04.09.2011
Чакаме резултатите от тази среща!
БРАВО НА КМЕТА!09:34 - 04.09.2011
ЕТО ТАКА СЕ ПРИВЛИЧАТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ!

FACEBOOK