Световни медии с публикации за показното убийство на Петър Христов

Снимка: Булфото

Показното убийство на бизнесмена Петър Христов влезе в репортажи на редица световни агенции. Собственикът на една от най-големите компании млекопроизводители в България е бил застрелян и убит през деня, пише The Guardian.

"Убийството идва само няколко дни, след като България – най-бедната и корумпирана стана в Европейския съюз, пое 6-месечното ротационно председателство на ЕС", пише изданието.

"Убийството идва при внимателното разглеждане от Брюксел, който критикува България, че не се бори достатъчно с престъпните банди и корупцията. Преди три седмици данъчен служител бе застрелян в колата си в центъра на София", пише още The Guardian.

Петър Христов помогнал за залавянето на банда, която стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на настоящия министър-председател Бойко Борисов, съобщава Euronews.

"Според Европейската комисия, наскоро организираната престъпност в страната стана "по-малко видима" и е по-малка заплаха за стабилността, отколкото в миналото. Въпреки това, борбата срещу корупцията е област, която е видяла най-малък напредък", посочва медията.

В контекста на убийството, Ройтерс определя България като най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK