Обрат: Кристиян Бойков става свидетел на обвинението?

Снимка: Нова тв

Към момента той е обвиняем

Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП, може да стане свидетел на обвинението.

Новината съобщи шефът на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов. Към момента 20-годишният Бойков е обвиняем по делото за източването и разпространението на лични данни на над 5 милиона българи и фирми. 

"Това е едно 20-годишно момче. Вероятно иска да бъде известен, може би е бил подведен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в определен етап от досъдебното производство той може и да придобие друго качество. Например - на свидетел", заяви Спиридонов.

Той бе категоричен, че според службите има достатъчно данни за това кой е поръчител на престъплението.

"Дали това ще бъде доказано, е друг въпрос. Но към момента има достатъчно данни за това откъде идва въпросната поръчка", коментира още главният комисар. И намекна, че може да има още арести и обвинения по аферата "НАП".

По казуса обвинения бяха повдигнати и на други двама шефове в компанията, в която работи Бойков. Търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков и собственикът Иван Тодоров ще отговарят пред Темида за това, че умишлено са склонили Бойков към извършване на престъплението.

И тримата замесени са на свобода. Бойков излезе от ареста срещу гаранция от 20 000 лева, а Тодоров - срещу 100 000.

В четвъртък прокуратурата разпространи част от доказателствата по делото.

Според наказателния адвокат Марин Марковски това може да повлияе на съда.

Юристът смята още, че държавното обвинение е нарушило презумцията за невинност, публикувайки доказателства, които не са достатъчни. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK