Декларация на футболистите от "А" националния отбор на България

снимка: сайт БФС

Във връзка със зачестилите спекулации в медийни публикации за атмосферата в “А” националния отбор на България ние, футболистите от националния отбор, бихме искали да заявим следното:

Уважаваме правото и задължението на журналистите да информират футболните фенове за всичко, което се случва около отбора.

 Приемаме критиките, когато са заслужени и в резултат на недоброто ни представяне на терена.

Осъзнаваме ясно, че сме разочаровали футболната общественост със загубите от Хърватия и Норвегия в европейските квалификации през октомври.

Но категорично не приемаме, когато се тиражират откровени измислици като тази за разделение на групички в националния отбор.

При това в навечерието на поредния ни изключително важен официален мач. Всички ние сме участвали в избора на Ивелин Попов за капитан на България и го подкрепихме в голямата отговорност да носи лентата.

Той го прави с достойнство, а опитите да се дискредитира неговото име няма да успеят, защото всички сме зад него.

 Не е редно причините за неубедителното ни представяне на терена да се търсят извън него с помощта на интриги, които не съществуват в реалността.

Такива интриги не могат да повлияят на опитните футболисти, но със сигурност разклащат самочувствието на по-младите сред нас.

 А от тях се очаква да поемат отговорност и да направят разликата, когато им се гласува доверие да играят.

Цяла седмица се готвим пълноценно и сериозно за изпитанието срещу  Малта в неделя, което е изключително важно да преодолеем успешно, за да съхраним шансовете си за класиране на финалите на Франция 2016.

За всеки от нас е гордост и чест да бъде част от националния отбор на България. Понякога нещата ни се получават, друг път – не.

Но отговорността за това е наша и ние сме готови да я понесем. Както всеки от нас поотделно, така и като отбор. А ние сме отбор и сме заедно – в победите и в пораженията.

Като всеки отбор и ние имаме нужда да усещаме подкрепата на публиката от трибуните. Надяваме се така да бъде и в неделя, напук на всички интриги и инсинуации.

 Защото имаме обща цел – класиране на европейското първенство след две години. Желаем го толкова силно, колкото и всеки футболен фен в България.

 Което не означава, че не сме реалисти.

Много по-големи футболни сили от нас търпят поражения и остават извън финалите на големи първенства.

Въпреки това ние сме настроени за битка и ще воюваме, докато съществува и най-малкият шанс за класиране.

Шансът определено ще е по-голям, ако сме заедно с всички вас, които обичате футбола.

Футболистите от националния отбор на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK