Дечо Дечев: Проблемът на НЗОК са едни хорица в сянка, които дърпат конците

Снимка: бТВ

Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица, които се въртят на места, които не са видими за обществото, но дърпат конците на касата. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на bTV новият управител на касата д-р Дечо Дечев.

Той беше избран в петък – 20 юли, почти единодушно от парламента за шеф на Здравната каса. До избора на нов управител на касата се стигна, след като парламентът освободи предсрочно д-р Камен Плочев от поста. Дечев ще довърши мандата на Плочев до 12 март 2020 г.

Дечо Дечев каза, че знае кои са тези хора, които искат да дърпат конците. Не каза имена, но уточни, че те са част от системата на Здравната каса. Има много интереси в системата – тези лобита са вкарали хора, които влияят, коментира още Дечев.

Не съм от хората, които позволяват да им диктуват решения, предупреди новият управител на Здравната каса.

Той уточни, че е приел да оглави Здравната къса, въпреки че новият пост не е по-добре платен нито му носи повече предимства от директорския пост в болница „Св. Иван Рилски”, именно, защото има много проблеми за решаване и смята, че може да се справи.

Приех, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане, допълни Дечев./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK