Децата в Разлог творят в работилница за мартеници

Снимки Община Разлог

Материалите за работилницата са осигурени от Община Разлог

За четвърта поредна година, в периода от 22 до 26 февруари Община Разлог и Исторически музей – Разлог организират пъстра работилница за традиционни мартеници под мотото „Баба Марта бързала, мартенички вързала“.

Децата ще имат възможност да се запознаят отблизо и с някои български традиции, както и да научат интересни легенди за мартениците.

Материалите за работилницата са осигурени от Община Разлог. С оглед спазване на противоепидемичните мерки е необходимо предварително записване за работилницата.

Първите участници бяха учениците от I б клас на ОУ "Никола Парапунов" с класен ръководител г-жа Мария Калоянова. Децата направиха своите първи мартенички, рисуваха и се забавляваха в двора на музея.

Напомняме Ви, че паралелно с работилницата протича и конкурсът за най-оригинална мартеница и картичка. Интересът към инициативата е огромен. В него вече са взели участие деца от различни краища на България, най-много мартеници са изпратени от учениците от първи клас и група за целодневна организация 5-7 клас от ОУ "Братя Миладинови" – с. Елешница.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK