Задържаха английски "пастор" в махалата в Сливен, блудствал с деца

Снимка: МВР

Още трима педофили са задържани в София

Задържан е 43-годишен английски гражданин по обвинение в извършване на блудствени действия с деца.

Арестът на английския гражданин е извършен на 12 септември след осъществена двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен.

43-годишният  мъж е задържан около 06,00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си, в сливенския квартал „Надежда“. В момента на ареста той е бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни лица от мъжки пол. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната  работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи.

В хода на извършените процесуално - следствени действия от жилището и личния автомобил на задържания са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, днес ще бъде гледано искането за неговото постоянното задържане.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че лицето е осъществявало неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от гр. Сливен.

Докато извършвал противоправните си деяния лицето легитимирало престоя и контактите си с децата от квартала, в който живеел в гр. Сливен като се представял за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

През изминалата седмица служителите на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са задържали още трима педофили на територията на град София. В понеделник на 09.09.19 г. е бил арестуван френски гражданин, който работил като служител в кол-център на международна фирма. На 13 в петък пък били задържани други двама български граждани от град София. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK