Стремеж за интегриране на малчуганите в образователната система в ДГ „Джани Родари" в Гоце Делчев

Снимки: ДГ „Джани Родари"

Поредна инициатива на колектива и директора на ДГ „Джани Родари“ в Гоце Делчев - Марияна Костадинова, показа, че в детското заведение кипи от организирани мероприятия за интегриране на малчуганите в образователната система с множеството различни подобрения в учебната среда.

Интересно и незабравимо бе този път приключението в парка за животни в Хаджидимово за децата от група „Мечо Пух“.

С голям интерес те разглеждаха животните и слушаха беседите на своите учителки.

Особено силни емоции предизвикаха у децата животните, които малките за първи път видяха на живо.

С много въпроси към учителките си и придружаващите ги родители децата се интересуваха за произхода и живота на екзотичните животни като кенгуру, пони, лебеди, за които им бяха разказани интересни нища.

Освен парка за животни, малчуганите посетиха и манастира „Свети Георги“, който се намира в непосредствена близост до парка. За децата в незабравимия ден бе вълнуващо посещението в манастира, което направиха с придружаващите ги родители и учители.

По време на великденските празници децата от ДГ „Джани Родари“ изнесоха уникален благотворителен концерт за набиране на средства за довършване на отдавна строящ се в Гоце Делчев храм.

Малчуганите от елитното детско заведение се включват в почти всички общински културни събития и празници. Тази година не пропуснаха и традициите за Лазаровден, както не пропускат да отбелязват и всеки християнски празник и да научат ритуалите около празнуването им.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK