Лаптопи и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги Домове

Снимка: Infomreja.bg

От днес до 15 юли 2020 г. общините-доставчици на услуги може да кандидатстват по програмата

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение.

От днес до 15 юли 2020 г. общините-доставчици на услуги може да кандидатстват по програмата, чийто бюджет е 1 млн. лв. Освен лаптопи и таблети, може да се закупуват компютърни конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства, както и да се получават средства за заплащане на интернет в сградите до края на календарната година. Документите се подават във Фонд "Социална закрила".

Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда. През тази седмица ще бъдат раздадени 157 таблета, закупени с дарения от лични средства на учени от БАН. Те са предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип в областите Видин, Враца и Монтана. През миналия месец частен дарител предостави на Агенцията за социално подпомагане още 104 таблета, които отидоха при настанените в институции в Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK