Децата от ДГ "Джани Родари" - Гоце Делчев, посяха леха със семена от бял бор в Седмицата на гората

Снимки: ДГ "Джани Родари"

Децата от ДГ "Джани Родари" - Гоце Делчев, днес също се включиха в мероприятията на „Седмицата на гората“, залесяването и опазването на природата, под мотото „Нашата Планета Земя“. Те посетиха горския разсадник на  Държавно горско стопанство в Гоце Делчев, където получиха първия си специализиран урок от специалиста в разсадника, Дафко Мърваков.

Той вещо запозна малчуганите със събиране на семена, засаждане и отглеждане на бял бор и други видове растения. Освен че всички деца заедно и с голямо старание посяха своя леха със семена от бял бор, те получиха и подарък – бял бор, който да засадят в двора на детското заведение, за да им напомня за прекрасния урок и днешния ден при работниците от разсадника на ДГС – Гоце Делчев, които подготвят разсада за залесяване на терени с бял бор и други дървесни видове.

Ръководството на градината в лицето на нейната директорка Марияна Костадинова и учителките благодариха сърдечно на директора на горското стопанство, инж. Манол Козелов, Елена Сидерова и Дафко Мърваков за гостоприемството, подкрепата и знанията, които децата получиха за дървесните видове и тяхното отглеждане, както и за опазване на природата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK