Децата от "Активно лято" се запознаха с работата на полицията

Представители на Районно управлениe - Дупница, запознаха децата от "Активно лято 2018" с работата на полицията. Колко отговорна и сериозна за цялото общество е тази дейност, малчуганите научиха по време на интерактивно занятие, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Дупница.

Занятието премина под наслов "Когато от теб зависи опазването на обществения ред".

Децата научиха подробности за полицейската професия и от първа ръка им бе демонстрирано нагледно как се разследват и установяват улики. Видяха и специалната техника, която полицаите използват при разследване.

Благодарностите са за  Янко Янков, Георги Чекански и Йордан Христов, които проведоха открития урок и показаха всичко най-интересно от професията на полицая пред децата от "Активно лято". След края на урока, малчуганите ги засипаха с въпроси по всички интересуващи ги теми.

Днес, 20. юли, от 10:00 ч. заниманията продължават с етнографско ателие отново в Панорамната зала на Община Дупница. Заниманието на тема "Дупнишката шевица - национално богатство", ще бъде водено от представители на Историческия музей.

 

Снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK