Децата от Абланица преживяха незабравими емоции със "Самодивска приказка" и артистите от театъра в Търговище

Снимка: Infomreja.bg

Истинска изненада поднесоха днес на най-малките ученици от СОУ “Св. Паисий Хилендарски“ - Абланица великолепните артисти от Драматичен театър - Търговеще Грета Неделчева, Жаклин Георгиева, Мария Йорданова, Ивана Стоянова, Божидар Халембаков, Александър Дадов, Емил Неделчев и целият екип на театъра, който е на няколкодневен гастрол в Гоцеделчевския регион.

Препълнената зала на читалището в Абланица близо час бе огласяна от веселия детски глъч и смях на децата, които посрещнаха и изпратиха артистите от "Самодивска приказка" с бурни ръкопляскания.

Класните ръководители на учениците, които ги придружаваха, изразиха личното си удовлетворение и възхита от таланта на младите артисти, като им отправиха горещи покани за още нови гостувания както с постановки за деца, така и за възрастни. 

"На няколко пъти сме пътували до Гоце Делчев, за да гледаме постановки, представени в Дома на културата, от талантливите артисти от Драматичен театър - Търговище, които ние харесваме много и вече сме им фенове. В малките села не само децата, но и възрастните сме жадни за театър и културни мероприятия. Нашите самодейци от Абланица и ученическите мероприятия запълват донякъде празнотата, но определено имаме нужда от театри за деца и възрастни", коментираха учителите от Абланица след емоционалните мигови със "Самодивска приказка". 

Утре спектакълът ще бъде игран пред децата от Гоце Делчев. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK