Нова яслена група отвори врати в детската градина в село Бистрица

Снимки: Община Дупница

В рамките на 12 месеца това е втората група, която се разкрива в селото

Новата яслена група в сградата на ДГ „Детелина“ в село Бистрица вече функционира. Поради големия интерес от родители и събрани повече от 35 молби през месец юли стана ясно, че е необходимо към съществуващата яслена група да се открие нова такава.

Кметът на общината инж. Методи Чимев веднага възложи да се стартират ремонтни дейности, които приключиха и малчуганите вече ползват новите си помещения - спални, всекидневна и санитарни възли.

В рамките на 12 месеца, това е втората група, която се разкрива в селото и децата там са вече 80.

Бистришкият свещеник Георги Гелов отслужи водосвет за здраве и късмет на събитието, на което присъстваха гости, родители, персонал.

"Директорът Елеонора Божилова продължава да получава нови заявления и дори смята, че няма да може да удовлетвори всички желаещи. Освен деца от Бистрица има и значителен брой деца от града.

Само в новооткритата група има 10 деца от Дупница. Поради чистия въздух и отличните условия, детската градина има потенциал и може да се превърне в добра алтернатива на градските обособено през летните месеци", коментира началникът на отдел "Образование" към Община Дупница Тодор Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK