Децата на Белица боядисаха и украсиха 400 яйца заедно с Пипи Дългото чорапче

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1885" - Белица

В истински детски празник се превърна последният ден от Седмицата на детската книга и изкуствата за деца, посветена на Международния ден на книгата, изкуствата и творчеството. 

Площадът на Белица се изпълни с деца, преоблечени в любими приказни герои. Роза Кошова се превърна в Снежанка, Емине Реджеп и Медие Куньова - в приказни феи, Саве Топалов влезе в ролята на любимия си приказен герой на скелет, Амина Коренарска стана Пипи Дългото чорапче, Емине Реджепова и Медие Куньова - пъстри пеперуди, Лилия Колева - Пепеляшка, Нефизе Шайгова - кукла Барби и много други. 

Учениците от СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” показаха таланта и уменията си в боядисването и украсяването на яйца. Докато децата проявяваха творчеството си в боядисването и украсяването на яйцата, празничен концерт изнесоха за първи път на сцена децата при читалище „Георги Тодоров-1885" и читалище „Искра-2011” - с. Горно Краище. 

Пипи Дългото чорапче благодари на всички за участието и за прекрасно боядисаните и украсени великденски яйца. Благодари на жените от общинската организация на инвалидите в Белица и на бабите, които предадоха опита си, за да пребъде традицията.

С великденските яйца ще бъдат зарадвани децата и хората от Белица за светлия християнски празник Възкресение Христово.

"Да си подарим една емоционална неделя и нека всички деца заедно с приятелите си, родителите, баби и дядовци присъстват на великденския концерт на 1 май от 11.00 часа в центъра на град Белица", прикани Пипи, като изказа специална благодарност на хората с големи сърца, които осигуриха яйцата за днешния празничен ден.

В инициативата се включиха много местни фирми, а Община Белица осигури средствата за провеждане на всички мероприятия в Седмицата на детската книга и изкуствата за деца.

 

КОМЕНТАРИ

11107:49 - 30.04.2016
http://bultimes.com/idiotizam-kurban-bajram-vliza-v-uchebnitsite-po-literatura-botev-vazov-i-pajsii-izlizat/ Нали сме заедно и боядисвате заедно за великден яйца защо сте против да се изучава за байрам в училище???????
да19:33 - 29.04.2016
В Белица християните никога няма да изпратят децата си да бъркат халва за Байрама например.А и няма да е редно.Както не е редно и обратното.Уважението и разбирателството е едно,изпълняването на традициите на изповядващите съответната религия съвсем друго.
Белица 214:06 - 29.04.2016
ЗАЕДНО СМЕ И ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ - ПОВЕЧЕ ЛЮБОВ,ПОВЕЧЕ БЛАГОДЕНСТВИЕ,ПОВЕЧЕ ЩАСТИЕ!!!
младо семейство08:55 - 29.04.2016
Ние сме различни, но в това е очарованието на този свят.Сейте безмилостно заразата на любовта и ще видите как тя с всеки ден се разширява и изпълва този прекрасен свят, запълва го дотолкова, че злото ще се свие в едно малко тъмно ъгълче.

FACEBOOK