Децата и учениците ще получат закуски по домовете си

Снимка: Infomreja.bg

Доставката ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изискванията

Децата и учениците ще получат еднократно оставащите доставки по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“, които ДФ „Земеделие“ прилага. Тази възможност се предоставя съгласно препоръките на ЕК към страните – членки за взимане на гъвкави решения относно администрирането на двете училищни схеми на национално ниво и е във връзка с извънредните мерки заради пандемията от коронавирус (COVID-19). Съгласно указанията на ЕК, двете схеми следва да се прилагат в съответствие с условията за допустимост и контрол на разходните, одобрени от Брюксел.

Доставките на продуктите до учебните заведения ще бъдат извършвани, както и преди обявяването на извънредно положение, от одобрените заявители. Предоставяните за консумация продукти ще бъдат плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал, съгласно действащите правила и изисквания за качество, съхранение и доставка.

Доставката ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изискванията за транспортна и лична хигиена. Продукти ще бъдат опаковани в индивидуални опаковки. Децата и учениците ще получат полагащите им се количества продукти за периода 13 март - 13 май 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK