Деца украсяват с графити стената на казармата в Благоевград

ул. „14 полк“, снимка: infomreja.bg, архив

Бетонната ограда на бившето военно поделение в Благоевград на ул. "14 полк" ще бъде изрисувана с цветни графити. На нея ще намерят място най-добрите творчески проекти на ученици от града, участвали в конкурса за рисунка на тема "Водата". 

Разкрасяването на стената ще започне утре в 9 часа сутринта на входа на казармата откъм ул "14 полк". Ще участват 10 отбора от III ОУ „Димитър Талев”, СОУИЧЕ „Св.Климент Охридски”, II ОУ „Димитър Благоев”, VIII СОУ „Арсени Костенцев”, IV ОУ „Димчо Дебелянов”, НХГ „Св.Свети Кирил и Методи”, VII СОУ „Кузман Шапкарев”, V СОУ ” Георги Измирлиев”, Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов” и Обединен детски комплекс.

Чрез инициативата, посветена на Световния ден на околната среда – 5 юни, децата и подрастващите ще изразят своето отношение към заобикалящата ни среда и ще превърнат този участък на града в по-приветливо място.

Жури с представители на държавните институции и художник-сценографа Георги Славков от Драматичния театър ще оценява рисунките. Организатори на конкурса са регионалните структури на екоминистерството – РИОСВ, Басейнова дирекция, Национален парк „Пирин” и Национален парк „Рила” с партньорството на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK