Шест отбора мериха сили в детски футболен турнир „75 години Гунди“ в Самуилово

Снимки: Община Петрич

На стадиона в село Самуилово излязоха детските отбори на ПФК „Левски“, ОФК „Беласица“ Петрич, ДФК „Мечетата“, ФК „Калабак“ Самуилово, ФК „Беласица“ Струмица, Академия „Пандев“ Струмица. Турнирът в памет на легендарния Георги Аспарухов беше открит от кметовете на Петрич и Струмица – Димитър Бръчков и Костадин Яневски.

В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че организирането на спортни мероприятия в подобен формат, допринася за пълноценното развитие и възпитание на подрастващите, а ветераните в спорта са примерът за младите. След оспорван финал първото място защити детската формация на Академия „Пандев“ Струмица, която игра на финала срещу отбора на ОФК „Беласица“ Петрич.

В редовното време срещата завърши при равен резултат 2:2, но при изпълнението на дузпи, Академия „Пандев“ реализира повече точни попадения. Така петричани останаха втори в класирането.

На трето място се подреди отборът на „Левски“ София. С индивидуални награди бяха отличени: за най-добър халф Андрей Тимов от отбора на Академия „Пандев“ Струмица; за най-добър вратар Александър Трайков от Академия „Пандев“; голмайстор на турнира стана Самуел Велчев от отбора на „Левски“ София; най-добър футболист Любомир Каракашев от отбора на ОФК „Беласица“ Петрич.

Турнирът „75 години Гунди“ ще се запомни още с играните две демонстративни срещи от футболисти ветерани на ПФК „Левски“ и ФК „Калабак“ Самуилово, както и между мъжкия тим на ФК „Калабак“ и отбор на Националния клуб на привържениците на ПФК „Левски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK