Децата от Гоце Делчев постигнаха трето място на национално състезание в Арена Армеец

Снимки: МО в БСП-Гоце Делчев

Децата от гоцеделчевския дом “Иван Кюлев” и Преходно жилище – Гоце Делчев, постигнаха трето място по брой медали от националния турнир за деца в риск, проведен в зала арена Армеец.

Те получиха право за участие, след като спечелиха зоналния турнир за деца в риск, проведен през ноември месец в Благоевград.

На националното състезание в София гоцеделчевските деца се изправиха срещу други победители от зонални турнири в страната.

Макар притеснението от дебюта им в огромната арена Армеец, младите спортисти се представиха повече от достойно и със спечелени един златен, 3 сребърни и 6 бронзови медала заеха трето място по брой отличия.

Златен медал в тениса на маса постигна Мустафа Джамбазов, възпитаник на Преходно жилище – Гоце Делчев, който вече има редица отличия в спорта. Сребърни медали за Гоце Делчев от стрийтбола, след победи над отборите на Шумен, фаворитите от Велико Търново и злощастно загубен финал от отбора на Дупница, донесоха Даниил Ангелов, Даниел Ляскалиев и Джамал Чолаков, също от Преходно жилище – Гоце Делчев.

С бронзови медали в баскета за момичета се поздравиха Елена Митева, Албена Димитрова и Мария Илиева от Дом “Иван Кюлев”, както и Стоян Асенов в бадминтона, Димитър Асенов в тениса на маса и Албена Димитрова, отново в бадминтона.

Младите спортисти са амбицирани, ако се намерят средства, следващата година отново да се класират, но този път и да спечелят националния турнир.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK