Детски коледен панаир събира малките творци в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Детски коледен панаир отваря врати за поредна година в Благоевград.   Инициативата започва тази събота и продължава до неделя, включително 17 декември. За първи път Коледният панаир ще се проведе в сградата на Младежки дом Благоевград, организиран от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева.

Магичният Детски коледен панаир започва от 11:00 часа, като на него са поканени всички малки и вече пораснали жители и гости на община Благоевград. За доброто настроение и сръчната работа ще се грижат аниматори, които ще забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари, сурвачки с децата.

Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, където всяко дете ще може да направи празнична свещ по свой дизайн в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.

Сред любимите атракции е и традиционното  ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври. В програмата са включени още и архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.

Краят на събитието ще бъде отбелязано с разбиване на празнична пинята, но този път с формата на елен.

Част от изработените коледни мотиви по време на Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар, който отваря врати на 27. декември 2017 година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK