Деца, преминаващи през "Златарево", станали свидетели на огнената стихия

Снимка: Infomreja.bg

„При възникването на пожара на пункта е имало товарен автомобил и автобус с деца, колегите са реагирали адекватно, извели са ги на безопасно място“, обясни Йосиф Адвокатов от Агенция „Митници”.

Специалистите ще кажат какво е бъдещето на изгорялата конструкция, нищо няма да се пипа до пристигането за оглед от застрахователите”, каза той пред БГНЕС.

Както стана ясно, от административната сграда е останала само металната конструкция, която е била „опакована“ с модеми, юпиеси, вата, пластмасови платна и стъкло.

Скелетът на ГКПП „Златарево“ ще бъде огледан днес повторно от следователи. Първоначалната версия за инцидента е късо съединение в ел. табло на първия етаж, което е било мокро заради проливния дъжд. Образувано е и производство до съда.

От вчера вечерта до днес преминават само леки автомобили през пункта, а камионите са пренасочвани пред останалите входове/ изходи на ГКПП-тата „Гюешево“ и „Станке Лисичково“.

До думи на Адвокатов днес няма шанс движението на товари през граничния пункт да бъде възстановено.

„През пункта се пропускат само леки автомобили, но трафикът е слаб, още при село Първомай патрул на Гранична полиция пропуска само леки автомобили.“

Още вчера от Агенция „Митници“ увериха, че загуба на информация няма, тъй като системата е изцяло електронна, а изгорелите книжа са маловажни.

„Колегите са се опитали да загасят пожара, но не са успели“, заяви тази сутрин началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция” в Кюстендил комисар Васил Митов.

Според него пожарникарите са предотвратили разрастването на пожара към сградата на Гранична полиция.

Снощи констатацията на Митов за пораженията, нанесени от огъня, е, че материалните загуби са 100-процентови.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK