Кметът на Кочериново, Иван Минков: Честит празник на града!

Снимка: Infomreja.bg, архив

Нека имаме вяра, сили, кураж и увереност за доброто бъдеще на нашия град!

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД КОЧЕРИНОВО,

СКЪПИ ГОСТИ,

ДАМИ И ГОСПОДА,

Имам удволствието да Ви поздравя по случай традиционния празник на града 21 септември. Тази дата ни обединява за споделени, смислени и изпълнени с позитивен заряд дни, в които мъдростта и милостта са поставени в центъра на представите за пълноценен живот.

Ежегодно на тази дата жителите на общината и нейните гости, се събират и в празнична обстановка си припомнят миналите традиции, чертаят планове за настоящето и отправят уверен поглед в бъдещето.

За голямо съжаление за втора поредна година разпространението на COVID-19 ще ни попречи да бъдем заедно и да изразим нашата увереност в общите начинания за развитието на общината и добруването на нейните жители. Мислейки преди всичко за опазването на здравето и живота на гражданите и с оглед епидемичната обстановка, борбата срещу разпространението на заболяването и в изпълнение на препоръките от Министерство на здравеопазването за ограничаване на масовите мероприятия, традиционният празник на града няма да се проведе по обичайния начин. След като отпаднат всички ограничения, отново ще се видим заедно на площада.

Използвам случая, за да Ви поздравя и с 22 септември – Денят на българската независимост. На тази дата през 1908 г., в старопрестолната столица Търново, княз Фердинанд и правителството на Александър Малинов прогласяват България за независимо Българско Царство. Една от най-старите държави в Европа става суверенен и равноправен субект на международната сцена.

Сигурен съм че всички ние, в миговете на споделено щастие и радост с най-близките си и нашите семейства, в епохата на променената съвременност, ще намерим начин да отбележим и двата празника.

В днешния по-различен празничен ден, нека си пожелаем здраве и благоденствие! Нека имаме вяра, сили, кураж и увереност за доброто бъдеще на нашия град!

Бъдете здрави!

КМЕТ НА ОБЩИНА КОЧЕРИНОВО

ИВАН МИНКОВ

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK