Деца от Кюстендил се запознаха с професията на граничния полицай

Снимки: ОДМВР-Кюстендил

Малчугани от 3 детски градини и Социалния център за ранно детско развитие гостуваха днес на служителите от Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Кюстендил.

Ръководител на проявата бе главен инспектор Стоян  Здравков, който е зам.-началник на ГПУ-Гюешево. Той запозна гостите с професията на граничния полицай, как се става граничен полицай и какви качества и умения притежават тези служители.

Граничните полицаи представиха оръжията, техническите и помощни средства, с които работят. Гостите посрещнаха с възторг един от най-новите хеликоптер на Гранична полиция, той кацна на площадката на дирекцията, а пилотът разказа на децата какви задачи изпълняват с него. Децата се качиха на хеликоптера, снимаха се и изпратиха с възторг майсторската програма при облитането на площадката.

Другата демонстрация, която впечатли гостите, бе дресировката на граничарски кучета и изпълнението им на команди по задържането на нарушител. Дресировката на кучетата бе представена от полицай Александър Кьосев. Искрените аплодисменти бяха както за полицая, така и за „колегите“ му Ден и Хера.

Техниките за лична полицейска защита и задържане на престъпник бяха представени от служители на мобилната гранично-полицейска група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK