Кметът на Благоевград ще разказва приказка на децата в „Часа на приказния разказвач“

Снимка: Община Благоевград

Любими детски герои ще оживеят във фоайето на Община Благоевград за шеста порена година. Една от най-атрактивните предколедни инициативи „Часът на приказния разказвач“ и тази година ще радва децата на Благоевград.

Първата приказна вечер ще бъде на 10 декември (понеделник), като самата инициатива ще продължи до 14 декември, включително.

Традиционно в ролята на разказвач ще влезе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който специално е подбрал интересна и поучителна история за децата на Благоевград.

Освен това актьори от Куклен театър–Благоевград ще пресъздадат историята на „Пепеляшка“, ДТ „Енчо Халачев“ ще пренесат децата в приказния свят на „Снежанка и седемте джуджета“, а артистите от ДТ „Никола Вапцаров“ ще пренесат малчуганите в „Нощта преди Коледа“.

Всяка вечер малчуганите ще получават чай, топло мляко и бисквити, докато слушат приказните истории в специално обособен кът във фоайето на Община Благоевград . И тази година Дядо Коледа ще пристигне в Община Благоевград, за да раздаде подаръци на малчуганите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK