Деца и родители зарадваха настанените в Центъра от семеен тип в село Мламолово

Снимка: личен архив

За поредна година ДГ ”Миньор” - Бобов дол, с подкрепата на Обществения съвет и под патронажа на кмета на Община Бобов дол - адв. Елза Величкова, проведе благотворителна инициатива за набиране на средства и хранителни продукти за настанените в Центъра от семеен тип в село Мламолово.

Учители, служители и родители на деца от детската градина изработиха 475 картички, които бяха предложени за продажба. Със събраната сума от 617.00 лв. бяха закупени индивидуални подаръци и осигурен обяд за Великден на пребиваващите в Центъра за настаняване от семеен тип в село Мламолово. 

Представители на детската градина, Общинска администрация, Обществения съвет и родители посетиха Центъра от семеен тип в село Мламолово. В непринудена обстановка потребителите получиха подаръци и имаха възможност да изразят своята благодарност за проявеното към тях внимание.

Кампанията „Дете с добра душа-2018 година“ реализира целта си за формиране на хуманност, разбиране, толерантност и съпричастност у децата към хората в неравностойно положение. Учители, помощник възпитатели и родители работиха в екип за постигане на поставената цел. Съпричастни бяха хора с търговски обекти, които се ангажираха с разпространение на картичките. Кампанията ангажира вниманието на местната общност към хора с неравностойно положение и толерантност към различните.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK