Деца от България и Македония представят красотата на фолклора в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

„Фолклорно надиграване“ ще обедини на една сцена танцьори и певци от България и Македония.

На 25. ноември, от 18.00 часа, зала „Пейо Яворов“ в Благоевград ще се превърне в сцена на традиции. Възпитаниците на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от ФТА „Пиринче” и ДЮФА „Пиринска китка” и ансамбъла за народни хора и песни „Тоска” от Македония обещават на жители и гости на града едно незабравимо изживяване.

Изпълнителите от ансамбъл „Тоска” ще представят много нови песни и танци, подготвени специално за гостуването им в Благоевград. Художествените ръководители на съставите Баже Джоджев, Симеон Стамболийски, Полина Сатиева и Маргарита Братоева обмислят и бъдещи съвместни проекти на своите възпитаници. Предстои благоевградските състави да върнат визитата и ще се представят в град Щип – Македония. Амбицията и желанието на десетките танцьори е да покажат на своите почитатели  това, което са научили за последните няколко месеца.

Концертът „Фолклорно надиграване” е само началото на многото изяви на ЦЛТРДБ до края на годината. Предстоят много Коледни и Новогодишни събития. Кулминацията и тази година ще бъде големият Коледен концерт на ЦЛТРДБ, който ще се проведе в средата на месец декември и в който участие ще вземат всички школи и състави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK