Деца от Банско и Добринище отправиха еко послания върху 60 табели заедно с кмета Георги Икономов

Снимки: Община Банско

Георги Икономов: Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом

Децата от училищата в Банско и Добринище се включиха масово в изписването на 60 табели с еко-послания, които заедно с кмета Георги Икономов поставиха по дърветата в Национален парк „Пирин”.

Като част от инициативите на Общината по проект „неРазделно Банско”, бяха изработени дървени табели, на които учениците запечатаха призивите си към хората, които отдъхват в гората, правят пикници и биваци и оставят след себе си грозна следа.

Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”, Средно училище „Неофит Рилски”, Гимназия по електроника и електротехника, Гимназия по горско стопанство и Основно училище „Климент Охридски” в Добринище, със свои представители, бяха на импровизиран поход в Национален парк Пирин, за да поставят табелите.

Те се радваха на присъствието на Георги Икономов, който използва всеки свободен момент да бъде сред природата и е ревностен защитник на любимата си планина и посрещнаха с овации думите му:

"Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом. Няма по-силен учител от собствената ни съвест, че опазването и зависи от нас самите. Освен от уважение и обич, природата не се нуждае от нищо друго, което носим със себе си. Нека това се превърне в традиция и да опитаме да чуем децата си, които с изработването на табелите, заживяват с посланията им."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK