Деца и учители от Хвостяне се включиха в кампанията "Подай ръка", за 15 минути благотворителният базар бе разпродаден

Снимки: Личен архив

Голям благотворителен базар в рамките на кампанията на кмета Минка Капитанова и общинската администрация в Гърмен - "Подай ръка" бе подреден днес  благотворителен базар по инициатива на учениците и учителите от ОУ "Димитър Талев" в с. Хвостяне.

Именно благородната инициатива на децата и техните учители бе първата, която се проведе на напълно обновения площад в селото, а местните коментираха, че благотворителното събитие на новата придобивка е добра поличба и вещае единство и уважение между хората в селото през новата 2017 г. 

Подредените на базара в Хвостяне баници, погачи и още много кулинарни изкушения, предмети, украси и други, изработени от сръчните ръце на децата, бяха разпродадени буквално за 15 минути.

Събраната сума е 215 лева, която отива за каузата "Подай ръка“ за подпомагане на деца сираци от община Гърмен. 

"Заради проявения голям интерес към благотворителната инициатива веднага след светкавичната разпродажба децата и ние, учителите, решихме догодина да разширим още повече благородната си дейност и да предложим на базара много повече предмети и кулинарни продукти, за да съберем повече пари за децата в нужда от общината", коментира пред ИНФОМРЕЖА учителят Мехмед Бакалов.

Бакалов и кметът на селото Сейхан Ахмедов също си напазаруваха от благотворителния базар на учениците от местното училище в подкрепа на каузата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK