Първокласници гостуваха в детския отдел на кюстендилската библиотека. Поводът - 170 години от рождението на Христо Ботев

Снимки: Infomreja.bg

Първокласници от ОУ "Христо Ботев" - Кюстендил, с класен ръководител г-жа Костова, гостуваха в днешния ден на детския отдел на РБ "Емануил Попдимитров". 

Поводът бе 170 години от рождението на патрона на тяхното училище Христо Ботев. 

Децата за пръв път посещават библиотеката. Библиотекарят Галинка Симеонова им разказа как са подредени книжките в отдела, какви книжки, вестничета и списания има и как могат да станат читатели на библиотеката. 

"Идва края на учебната година и дечицата ще получат списъците със задължителната литература за следващата година, така, че занапред ще се виждаме с тях", каза библиотекарят Елка Тодорова.

Освен, че разбраха повече за живота и творчеството на патрона на тяхното училище, първокласниците направиха и постер, в който подредиха снимки на Христо Ботев, родната му къща и най-интересното, което се оказа за тях, а именно паметници на Христо Ботев не само в България, но и в чужбина.

Децата получиха и по една занимателна листовка с кръстословица, където показаха наученото. Те имаха за задача да познават крилати мисли и кои думи са казани от Христо Ботев, Васил Левски и Любен Каравелов.

"С радост ще очакваме децата отново в детския отдел, за да вземат книжки за лятната ваканция", допълни Елка Тодорова.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK