„Деца четат на деца” в Симитли

Снимка: Община Гоце Делчев

Кампания „Деца четат на деца” стартира в библиотеката на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Симитли, по повод Националната седмица на четенето.

Провеждат се разнообразни инициативи – игри, състезания, конкурс за най-добър разказвач на приказка и маратон на четенето.

Между най-интересните събития беше кампанията „Деца четат на деца” под надслов: „Ако искате детето ви да бъде интелигентно, четете му приказки. Ако искате детето ви да е още по-интелигентно, четете му повече приказки!” (Алберт Айнщайн).

Учениците от VIII „А” клас – Николай Боянски, Стоян Попов, Георги Еленков, Сребрина Безина, Божидарка Маркова, Виктория Филатова, Вилислава Георгиева, Габриела Николова, Рая Стойчева и Йоана Стоилкова, се включиха с голямо желание.

Те изненадаха малките първокласници, като четоха любимите им приказки, задаваха им въпроси и очакваха с любопитство отговорите им.

Учениците от първите класове получиха и символични подаръци в деня на Националната седмица на четенето.

Проведен бе и конкурс за „Най-добър четец” сред първокласниците. Заслужена награда бе връчена на Денислав Джалев от I „А” клас. Той се прояви като ученик с най-добра четивна техника.

Целта на кампанията „Деца четат на деца”, която се проведе в СУ „Св. св. Кирил и Методий” е да провокира не само интереса на учениците към четенето, но и да насърчи любопитството им към придобиване на нови знания.

 

 

КОМЕНТАРИ

Макаренко15:15 - 25.10.2018
Добра инициатива за децата... но дано не поканят да им чете нещо един техен чичко , който не знам , какво прави в парламента.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK