Бошкилов: Ако проверката в ЦЛТРДБ установи нарушения, ще поискаме оставката на зам.-кмета Христина Шопова

Николай Бошкилов, снимка: Infomreja.bg

За цялостна проверка на Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград настоява и народният представител Николай Бошкилов.

Той е отправил питане до министъра на образованието и науката след протестното писмо на синдикалните лидери, които обвиниха заместник-кмета Христина Шопова в еднолично управление и двойни стандарти при назначенията в новосъздаденото звено.

"Получавам много сигнали за финансови и документални нередности в центъра, включително и за оказван натиск върху работещи там от страна на общинската администрация", коментира на пресконференция депутатът от БСП.

Бошкилов ще поиска от кмета Атанас Камбитов временно да отстрани заместника си Христина Шопова до приключването на проверката, за не се допусне нейно вмешателство.

„Ако министерската инспекция установи нарушения, ще поискаме оставката на г-жа Шопова“, категоричен бе депутатът.

Той припомни, че преди година от БСП първи са изразили притеснението си от преструктурирането на този център и са поискали отстраняването на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности.

Според него остава загадка предложението на общинската администрация от 24 май тази година за изваждане на центъра от сферата на образованието, с което на практика доброволно се отказва държавно финансиране.

„Не разбирам защо се отхвърля държавно делегиране, а няколко месеца по-късно кметът Камбитов заявява, че в бюджета има дефицит от 600 000 лева и затова не може да подпомогне финансово жителите на община Кресна, пострадали при големия пожар това лято“, коментира още Николай Бошкилов.

Той призова градоначалникът Камбитов да се извини на хората в община Кресна. „Те с нищо не са виновни, че на референдум са решили да не се присъединят към Асоциацията по ВиК. По този начин кметът не наказва „червената“ община, а нейните жители“, смята народният представител.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK