11 500 лева събра за седмица кампанията на Община Кресна! Вместо цветя за 15-и септември - помощ за пострадалите

Измина седмица от старта на Националната кампания, подета от Община Кресна за възстановяване на колосалните щети от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

"Благодарение на нашите общи усилия, към 17:00 часа днес по сметката на кампанията са постъпили 11 425 лв., от които 10 000 лв. от Националния съвет на БСП и 1 425 лв. от граждани и фирми. Благодарим Ви! Без Вас и Вашата солидарност тази кампания е невъзможна", съобщават от общинското ръководство в Кресна - организатори на дарителската акция.

В общината вече са получени достатъчно дрехи, обувки, спално бельо и одеяла за задоволяване на всички потребности на нуждаещите се. От администрацията отправят най-искрена благодарност към всички, които не са останали бездушни към страданието на жителите на община Кресна и са ги подкрепили в този тежък момент.

"Отправяме специална благодарност към Районно мюфтийство - гр. Благоевград за дарените хранителни продукти - телешко месо, консерви и салам. Ценим изключително много този високохуманен жест и няма да забравим на кого дължим солидарност и подкрепа в труден момент. Молим гражданите и фирмите, които желаят да дарят хранителни продукти, да изпращат единствено консервирани и пакетирани храни, защото не разполагаме с нужните условия за съхранение на малотрайни продукти", заявиха още от кабинета на градоначалника Николай Георгиев. 

Днес учителският колектив на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Кресна се обърна с молба към всички родители в общината да не купуват цветя за 15-и септември, а да дарят парите на пострадалите в огнения ад. За тази цел във фоайето на училището ще бъде поставена дарителска кутия в първия учебен ден, а събраните средства ще бъдат преведени по обявената банкова сметка на кампанията: 

ОБЩИНА КРЕСНА 
Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград 
IBAN BG08IABG74588401242700 
BIC IABGBGSF 
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100 
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK