Младежи почистиха забравен паметник от 1942 г., посветен на загиналите при изграждането на пътя до Неврокоп

Снимки: МО в БСП-Гоце Делчев

Почти забравен паметник от 1942 година, потънал в растителност и забвение, почистиха днес група младежи от Младежко обединение в БСП-Гоце Делчев.

Паметният надпис, издялан в оформената скалата, малко след село Господинци по протежението на Драмски път, е в почит на героите, дали живота си при строежа на пътя до град Неврокоп (днешен Гоце Делчев) през далечната 1942 година, времена, когато скалите са били разбивани без никаква техника и взривове, а само с  човешка сила.

Това е една епопея, извървяна от 11-та трудова дружина на българската войска, скала по скала, камък по камък, та чак до Неврокоп, коментира въодушевен  от свършената добра работа председателят на Младежкото обединение Димитър Бояджиев.

Невероятата си инициатива, проведена в ранната съботна сутрин днес, младите социалисти нарекоха „Труд за България“, точно както гласи и надписът на монумента от 1942 година - „Трудъ за България. 11-та трудова дружина“.

Поклон пред героите!

 

КОМЕНТАРИ

Нев12:19 - 19.06.2017
Боджиев,Лъжец.Този паметник е на хората,които са правели пътя.Какви жертви,какви глупости.Тези хора са строя ли за България а вашата партия е убивала крадяла и краде Българския народ по поръчка на москва.
119:22 - 17.06.2017
Bravo
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK