Четвъртокласници ще изучават "Дракончето в мен" на кюстендилския поет Михаил Калдъръмов

Снимка: личен архив

Първата книга за деца на кюстендилския поет Михаил Калдъръмов, озаглавена "Дракончето в мен" е включена в учебната програма за 4‑и клас за предстоящата учебна година.

Това съобщи авторът, позовавйки се на информация на издателстово "Просвета". 

Книгата е написана за внучката на Калдъръмов.

В нея се разказва за едно малко момиче, което заминава с родителите си в далечна Малайзия, от където ще се върне с вързопче истории за дракони, крокодили, маймуни, падащи от небето риби и за какво ли още не!

Даже има и една история с шарени топки, в която прелита пиленцето Жълтурко. Всичко това е разказано с много любов, с много смях и настроение.

Книгата се чете с вълнение и интерес не само от децата, но и от всички, които са съхранили у себе си любопитството към света, чувството си за хумор и спомена за неповторимото детство.

Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк.
 
Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава.
 
Негови творби са преведени на английски език.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK