Тихомир Иванов представи книгата си "Камино: пътят на завръщането" пред гимназисти

Снимка: личен архив

В Профилирана гимназия „Христо Ботев“ - Дупница, Тихомир Иванов представи книгата си "Камино: пътят на завръщането".

За поклонническия път Ел Камино по време на срещата разказаха гимназистите от учебното заведение. От предварително подготвени презентации присъстващите научиха къде се намира, защо хора от различни краища на света се решават да преминат 800-километровия маршрут, как започва и свършва пътуването, какви забележителности могат да се видят по пътя.

Пред ученици, учители и гости от Община Дупница, Тихомир Иванов направи презентация не просто на романа си, но и на целия си живот. Присъстващите научиха за нелекото детство на писателя, живял в агресивна среда, създадена от неговите родители. По думите му обаче именно това е една от причините, която го е подтикнала към себепознанието.

По време на срещата авторът провокира интересен разговор с учениците не само за себе си и книгата, но и за живота в България и за живота като цяло. По думите му неговата цел е да вдъхне на възможно повече млади хора увереност.

Дупница е една от спирките на Националното турне на издателство “Кибеа”. То ще премине през близо 40 града, за да пренесе духовните послания на младия автор за живота като път към себе си и към другите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK