Путин в тридневен отпуск в Сибир на риболов

Снимка: Sputnik

Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна почива в южносибирската република Тува в дните от 1 до 3 август. 

Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА. 

По думите му президентът е бродил из "трудно достъпна тайга, ловил е риба в планински езера, занимавал се е с подводен риболов, пекъл се е на слънце, спускал се е по планински реки на моторници и салове и е правел планински преходи пеша и с АТВ". 

Песков допълни, че в пътешествието си Путин е бил придружаван от министъра на отбраната Сергей Шойгу, президента на Тува Шолбан Кара-оол и президента на Хакасия Виктор Зимин. 

Кремълският прессекретар описа климата в района като суров, остро континентален, като на слънце е много топло, но вечерта температурите рязко спадат до 5 градуса. 

По думите на Песков водата в езерата била с температура до 17 градуса, но това не е спряло президента. 

Путин, облечен с леководолазен костюм и с маска и шнорхел, два часа преследвал щука под водата, преди да я простреля с харпун. 

През това време инсталираната на маската му камера "GoPro" е заснела "уникални кадри", които ще бъдат публикувани, обеща Песков.

ТАСС припомни, че Путин нееднократно е ловил риба в този район. През юли 2013 г. той е бил на почивка в Тува и Хакасия на езерото Токпак Хол. 

Тогава Песков съобщи, че президентът бил хванал щука с тегло над 21 килограма, след като я изтеглял от водата в продължение на три минути. 

Владимир Путин е бил за риба и с други високопоставени лица - през 2007 г. с княза на Монако Албер в Тува, през 2001 г. с френския президент Жак Ширак в Санкт Петербург, а през 2007 г. с президента на САЩ Джордж У. Буш и с Джордж Буш - баща в семейното им имение в щата Мейн. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK