ДБГ напуска Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

Снимка: ДБГ

"Движение България на гражданите" (ДБГ) е решило да замрази членството си в Реформаторския блок (РБ), като прекратява участието си в органите на управление на коалицията.  

Според ДБГ в България има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление.

Също така имало опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията.

"Има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините", изтъкват от ДБГ. 

ДБГ упрекват партньорите си в РБ, че не желаят категорично незабавна оставка на Бойко Борисов и корупционното му управление, в това число насрочване на предсрочни парламентарни избори. 

От движението настояват за създаване на антиГЕРБ коалиция и на антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK