ДБГ с инициатива за поставяне на паметник на Левски в Кресна

Снимка: Infomreja.bg, архив

Председателят на общинското ръководство на "Движение България на гражданите" в Кресна Василка Драчева обяви конкурс за изработване на бюст или релеф на Васил Левски.

С подкрепата на община Кресна след изработката монументът ще бъде поставен на площад "Кресненско въстание" в центъра на града. Инициативата на Драчева е по повод 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Васил Левски е едно от най-светлите имена в българската история, но всяка година, почитайки паметта му, жителите на Кресна няма къде да поставим едно цвете, затова стартирахме тази инициатива, коментира Драчева. 

За изработката и наградния фонд на автора ще разчитаме и на дарения от хората, затова всеки, който иска да бъде съпричастен към почитането на Апостола по този начин, може да се свърже с нас, прикани тя.

Според регламента за участие в конкурса проектът трябва да бъде реалистично третиран образ на Васил Левски и архитектурно адаптиран към избраното място – площад Кресненско въстание.

В конкурса могат да участват не само професионални скулптори. Всеки от участниците има право да предложи до три проекта. Стойността на проекта, включваща авторски хонорари и реализация, ще бъде в рамките нa 10 000 лв. Приемът на проектите е в срок до 2 месеца след обявяване на конкурса на сайтовете на Община Кресна и ПП „Движение България на гражданите”.

Жури ще оцени проектите на участниците на базата на тяхната идея, креативност и уникалност и ще се произнесе в едноседмичен срок след официално обявеният краен срок за изпращане на проекти. Одобреният проект става собственост на възложителя, а наградата е възлагане на реализация на проекта.

Допълнителна информация на email – [email protected]. Проектите могат да се изпращат по електронен път на посочения e-mail или на адрес: град Кресна, ул.”Мир” № 8.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK