Ще бъдат ли изплатени печалбите от частните лотарийни игри?

Снимка: Infomreja.bg

Малките печалби до 100 лева по правилата на играта трябва да се изплащат от продавачите

Дни след като парламентът реши лотарията да бъде само държавна, на места в търговската мрежа все още се продават талончета. Това не е незаконно, защото промените в Закона за хазарта все още не са обнародвани в държавен вестник. Някои обекти осъмнаха с надписи, че лотарийни билетчета се продават, но печалбите не се изплащат.

Малките печалби до 100 лева по правилата на играта трябва да се изплащат от продавачите. Търговците обаче отказват да раздават печалби, защото бизнесът им може да бъде ощетен. Само за уикенда Таня Бобчева, която има няколко магазина. е изплатила около 800 лева. 

"Не изплащаме печалби, защото в петък дистибуторските фирми ни уведомиха, че не могат да ни изплащат печалбите. Потърпевши са не само от бизнеса, потърпевши са и клиентите, от петък имаме доста спречквания с клиенти", обясни тя. 

От фирмата организатор на лотарийните игри са информирали продавачите, че печелившите талони няма да бъдат изплащани, но ако клиентът реши може да си закупи със стойността на печалбата нов лотариен талон.

Късметлиите, спечелили от търкането на талончета, вместо пари получават и съвет да се обадят на телефона на организатора на лотарийната игра. От Асоциацията на активните потребители призовават хората да не купуват лотарийни билетчета.

"Процесът по изплащане и получаване на печалби ще бъде много несигурен", коментира Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

Продавачите на лотарийни билети са готови и за протести, ако държавата не компенсира евентуалните им загуби./ https://www.bgonair.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK