Дават по 1 000 лв. на всяко медицинско лице, което се бори с коронавируса

Снимка: Infomreja.bg

Това стана ясно след срещата между Борисов и Радев

„Обсъдихме предприетите от правителството действия срещу разпространението на коронавируса у нас. Епидемията ще подложи на изпитание здравната система и всички социални системи на държавата. Нека изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински сестри”,заяви президентът Румен Радев след срещата с Бойко Борисов в президентството.

Те обсъдиха въвеждането на по-строги мерки в борбата срещу COVID-19 с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. 

"Тази криза напомни на нас и на всички по света, че е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и обществена солидарност. Искам да благодаря на всички българи, които се записаха да участват доброволно", добави Радев.

"В този кризисен момент е необходима пълната ни мобилизация. Справянето с криза от такъв характер иска високото съзнание на всеки един от нас. Строгите мерки ще бъдат от полза, ако всеки един осъзнае техния смисъл и своето място и участие в борбата с коронавируса. Извънредното положение е с едномесечен срок и аз го приемам като временна мярка. Призивът ми е да не се поддаваме на паниката", каза още президентът.

"Ние не можем да излезем от тази криза като пълноценно и здраво общество само с мерки и ограничения. Здравната криза поражда сътресения в икономиката и социалната система", смята Радев.

"С мор от бедност не се спасява от този вирус. Трябва всички да сме солидарни с тези, които ще са най-засегнати от тази криза. В тази ситуация държавата трябва да помогне на най-слабите. Това е надеждата да си върнем доверието в държавата и в бъдещето ни като общество", каза още Радев. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK