Дават на съд Гольовците, пребили четирима мъже в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Районна прокуратура поема случая с петимата мъже от ромския клан на Гольовците, които едва не убиха четирима кюстендилци пред заведение “Църна маца” в града.

Днес съдът прецени делото да бъде преобразувано от дребно в едро хулиганство, което означава, че извършителите на побоя няма да се разминат само с административно наказание, а ще бъдат съдени по Наказателния кодекс.

Инцидентът между българи и роми е възникнал тази сутрин около 4 часа в заведението “Църна маца”, намиращо се в района на автогарата в Кюстендил.

След разменени няколко обидни реплики гольовците Ангел Иванов, Бойко Златанов, Стоян Игов, Мартин Митков и  Ангел Асенов започват да удрят с маси и столове четири момчета, които по това време си допивали в заведението. След натискане на паник-бутона на място се изсипали две патрулки. Благодарение на бързата намеса на полицията не се е стигнало до фатални инциденти.

Името на първия от групата на Гольовците – Ангел Асенов се свързва с убийството в Шишковци, където отново група от същия клан преби до смърт пазача Пламен Момчилов. Останалите участници в мелето също са криминално проявени, обявиха запознати със случая.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK