Прокуратурата задържа за 72 часа двама рецидивисти за въоръжен грабеж в столицата

Снимка: Infomreja.bg

Двамата обвиняеми са осъждани

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. С., на 19 г., и обвиняемия В. С., на 28 г., за грабеж извършен в съучастие. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК

Д. С. и В. С.  са обвинени в това, че на 02.03.2021 г. около 21,00 часа в денонощен магазин в кв. „Редута“, гр. София, двамата в съучастие, са отнели чужди движими вещи – чекмедже от касов апарат, съдържащо сумата от 60 лева, от владението на Л. А., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това заплаха. Обвиняемият Д. С. насочил пистолет срещу Л. А., а обвиняемият В. С. издърпал чекмеджето от касовия апарат.

Двамата обвиняеми са осъждани. Престъплението, за което те са привлечени като обвиняеми, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Д. С. и В. С. за срок до 72 часа. Предстои на 07.03.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK