Дават 1,62 млн. лв. за пречиствателна тръба на Рилския манастир

Снимка: Infomreja.bg

На 3-и юни манастирът бе посетен от екоминистъра

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. за изграждане на локално пречиствателно съоръжение за отпадни води за нуждите на Рилската Света обител. По този начин ще бъде завършено строителството на обект „Институционална и търговска структура в „Самоковския двор“, източно от манастира.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 15 млн. лв. по бюджета на Столична община за доставка, реновиране и модернизация на метро влакове, както и за проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на автоматични преградни врати с вертикално отваряне на голям отвор за метростанциите от I и II метродиаметър. Осигуряването на финансовия ресурс ще позволи спазването на заложения график за изпълнение на дейностите по най-големия транспортен проект на територията на столицата, който е със съществен екологичен и социален ефект.

Необходимите средства за изпълнение на постановлението се осигуряват по бюджетите на Министерския съвет и на Столична община за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г.

 
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK