Дарителски кампании помагат на семействата на загиналите герои от ЮЗДП

Снимка: МО

Не палете огън, не хвърляйте фасове и отпадъци в природата, пазете, бдете, спасете природа

Дарителска кампания започва в помощ на семействата на загиналите горски служители край Петрово.

Едната кампания е организирана от ЮЗДП, чиито служители са Валери Димитрова и Антон Гръбчев.

Югозападното държавно предприятие ще помогне на семействата на двамата свои служители, загинали при изпълнение на професионалните си задължения в пожара край санданското с. Петрово, както и на колегата, сериозно пострадал при огнения инцидент. На заседание на Управителния съвет ще бъде взето решение за размера на помощта, която ще бъде предоставена от стопанската дейност на предприятието. 

Едновременно с това ЮЗДП разкрива дарителска банкова сметка за набиране на средства за всеки, който би искал и би могъл да помогне на близките на горските инспектори Антон Гръбчев и Валери Димитров и на инж. Стоян Ковачев в тази трагична ситуация. Номерът на банковата сметка, открита в Обединена българска банка, е:  BG72UBBS80021021816750.

ЮЗДП поднася своите най-дълбоки съболезнования на семействата и близките на горските служители, загубили живота си в огнената стихия край с. Петрово. 

Другата кампания е организирана от Гората.бг.

В публикация във фейсбук от организацията пишат:

Двама горски служители, загинаха и още един е обгорен.

Те загинаха твърде млади, докато изпълняваха служебния си дълг, докато защитаваха горите на България и хората от близките села. ТЕ СА ГЕРОИ! Дълбок поклон за тях, съболезнования за близките им!

Защо загинаха? Ще чуете много - "съдба", "природа", "стихия", "случайност", "жегите са виновни", "трагедия", "случило се е"...А ние се питаме: Дали не можеше да са живи, ако...?

Ако имаха подходящи защитни облекла и дихателна защита? А знаете ли, че повечето горски са на първа линия на всички пожари, за тях малко се говори, но те винаги са там, нямат защитни облекла като пожарникарите, а само едни гумени тупалки за гасене - пръчка с парче гума накрая. Често изгарят личните си дрехи, още по-често ръцете и краката си. Нямат смени, там са докато загасне, понякога с дни, ТЕ СА ТАМ! И по официална статистика на ИАГ само за последните 5 дни на юли, участващите в гасенето на пожари горски са били около 320 души, почти два пъти повече от пожарникарите - да сте чули за горските, преди днес? Всички тези горски също са ГЕРОИ!

Мислим си, ами ако загиналите днес имаха дихателна защита, ако бяха професионално обучени, дали нямаше да са.....но тях ги няма, няма как да върнем времето...

Тях не можем да ги върнем, но нека загубата им ни мотивира за промяна, за подкрепа към всички останали горски, доброволци, пожарникари и към близките на загиналите!

От Гората.бг ще направим 3 ясни неща:

  • Дарителска кампания, в която да съберем средства за близките на загиналите и пострадалите. Нали разбирате, когато си глава на семейство или възрастен родител разчита на теб и си отидеш. Можете да дарите по банков път, с карта, PayPal - тук: http://gorata.bg/kak-da-pomogna, с основание "В ПОДКРЕПА НА ГЕРОИТЕ"
  • Ще стартираме дебат за облеклата, личните защитни средства, инструменти за гасене и обученията, които преминават хората от системата на горите, а и всички участващи в пожари. Ще помогнем като организация и директно с такива средства.
  • Ще стартираме подписка, която ще внесем в МС и НС, за закупуване на авиационна и друга техника, както средства за ефективно гасене на горски и полски пожари, с която да се спасят хиляди декари гори и много животи.

Съболезнования за близките, всички скърбим с Вас!

Дълбок Поклон за ГЕРОИТЕ загинали, докато изпълняват дълга си към обществото, докато пазят гората на България и животите на други хора!

П.П. И не палете огън, не хвърляйте фасове и отпадъци в природата, пазете, бдете, спасете природа, животни, гори и Хора!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK