Дарение от 2500 лв. получи Дневен център „Надежда” в Гоце Делчев

Кметският наместник на Делчево Иван Панайотов, на снимката долу: Владимир Москов - кмет на Гоце Делчев, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Дарение в размер на 2500 лв. получи Дневният център за възрастни хора с увреждания „Надежда” в Гоце Делчев. Основната част от парите - 2000 лева, са лични средства на Бистра Балабанова, която в момента живее в София, но преди това дълги години е била в Швейцария. Останалите 500 лв. са предоставени от Антим Чакалов – българин, който също от години живее в Швейцария.

Бистра Балабанова прави второ дарение за региона на Гоце Делчев за последните две години. Тя няма родова връзка  с града, но я свързва добро приятелство в този край, което преди повече от година я довежда в курортното село Делчево. Така  очарована от красивото село, Балабанова миналата година направила първото си дарение от 1700 лв. за нуждите на местните жители. Кметският наместник на Делчево Иван Панайотов сподели, че с дарените средства е изградена циментова площадка в началото на селото, където са поставени контейнери за отпадъци.

Второто дарение в размер на 2500 лв. Балабанова направи вчера, след като посети Дневния център за възрастни хора с увреждания. Тя разгледа социалното заведение, което е с капацитет от 30 места и всички в момента са заети.

Потребителите, настанени в Дневния център, зарадваха своята дарителка с картина, изработена от тях с помощта на природни материали.

Бистра Балабанова получи свидетелство за направеното от нея дарение и пое ангажимент и в бъдеще да подпомага центъра и настанените в него потребители на социалната услуга. Дарените от нея средства в размер на 2500 лв. ще бъдат използвани за провеждането на летен лагер в Гърция за потребителите в Дневния център за възрастни хора с увреждания „Надежда”, уточни директорът Мария Банева.

Дарителката Бистра Балабанова се срещна и с кмета на община Гоце Делчев, който й благодари за щедростта и проявения от нея голям интерес към общината. В знак на признателност и уважение, тя получи от кмета Владимир Москов почетния знак на Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK