Даяна Атанасова от "Чуй ме": Младите хора се отнасят лекомислено към проблема ХИВ/СПИН

снимки: infomreja.bg

Даяна Атанасова е доброволец от клуб "Чуй ме" в Кюстендил. Тя е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" в Кюстендил.

Заедно с група доброволци Даяна се включи в засаждането на цветя в градинката пред общината в знак на съпричастност към болните от ХИВ/СПИН.

 

Какво точно е вашата идея? Какво е посланието, което искате да отправите, засаждайки тези цветя?

 

Ние, доброволците от клуб “Чуй ме”, засаждаме тези цветя под формата на панделка. По този начин искаме да изразим нашата съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Смятам, че се получи красиво и доста сполучливо. Много се надявам да се запази занапред от хората.

 

Какви други инициативи предприехте днес?

 

Освен цветната панделка успяхме да раздадем и десетки образователни материали и презервативи на жителите на Кюстендил. Според мен младите хора се отнасят лекомислено към проблема на ХИВ. Голяма част от хората поглеждаха към нас с усмивка, други ни отминаваха, но повечето вземаха брошурите, които развамахме.

 

Колко души участвахте в тази кампания?

 

Днес се включихме 10 човека. Виждате, че от сутринта сме тук и не спираме с работата. Успяхме да направим тази красива панделка от червени пламъчета. Редом до нас са и Елена Андонова от Регионалната здравна инспекция и момичетата от клуба.

 

Какви са вашите впечатления от такива кампании, има ли ефект от тях?

 

Статистиката показва, че са намалели новорегистрираните ХИВ позитивни лица през тази година. Хората научават за проблема от нас, като ги информираме. Някои са доста наясно с заболяването. Черпят информация от интернет и от приятели, други обаче разчитат на доброволци като нас. Тези кампании са много полезни, тъй като хората трябва да са информирани за тази страшна болест и да знаят начините за предпазване от заразяване с вируса на ХИВ/СПИН. 

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

edin12:27 - 19.05.2013
Дано повече млади хора има като това момиче. Браво!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK