Данъчната кампания започва на 4 март, църкви и джамии освободени от налози

снимка: infomreja.bg

Данъчната кампания в Благоевград започва на 4 март. За улеснение на гражданите и фирмите са създадени редица удобства, като плащането може да се направи на касите в общината и по банков път.  Всички граждани, които заплатят данъчните си задължения до 30 април ще използват 5% отстъпка от налозите си.

Таксите за битови отпадъци, данъка върху недвижимите имоти и превозните средства могат да бъдат заплатени на две равни вноски. Първата вноска може да се заплати до 30 юни, а втората до 30 октомври. След изтичане на тези срокове се начислява законоустановена лихва.

Всички молитвени храмове, църкви и джамии от тази година са освободени от данък сгради и такса смет съгласно решение на Общински съвет. След гласуване на общинските съветници, собствениците на леки превозни средства, ще ползват 40% отстъпка от установеният данък, което е максималната допустима отстъпка по закон.

Собствениците на товарни превозни средства, съответстващи на стандартите „Евро 1” и „Евро 2”, заплащат 100% данък, тези с „Евро 3” и „Евро 4” ще платят 50 % данък, а превозните средства с „Евро 5”  и  „Евро 6” ще ползват  60% облекчение. Платеният данък за превозно средство е условие за редовност при годишния технически преглед.

Касите на общината работят от 07:30 до 19:30 часа във всички делнични дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK