ДАНС и прокуратурата влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура"

Снимка: БГНЕС

Акция на прокуратурата и ДАНС се провежда в Агенция "Пътна инфраструктура" по сигнал за злоупотреби, свързани с изграждането на магистрала „Марица", съобщава БНТ.

Досъдебното производство е за престъпления по служба и безстопанственост и е образувано по сигнал на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Заради разследването прокурори влязоха в пътното ведомство.

Далавера за много пари - така определи случая прокурор Магдален Маринов. Минути преди 18:00 часа приключи проверката на документи в Агенция "Пътна Инфраструктура".

Има договори, които се проверяват. Става въпрос за голяма сума пари. Не мога да дам повече данни за разследването, заяви Магдален Маринов, прокурор от Върховна касационна прокуратура.

Той насочи за повече информация към говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. В телефонен разговор специално за "По света и у нас", Арнаудова обясни, че прокуратурата разследва поръчка за над 50 млн. лева, която е свързана с изграждането на отводнителни канали на лот 1 на магистрала "Марица".

Това е участъкът между Оризово и Димитровград. Прокурор Арнаудова обясни, че подобен сигнал, идващ от депутатите от БСП Кирил Добрев и Жельо Бойчев, е присъединен към този на ОЛАФ.

Първият лот на "Марица", извършван от една италианска компания, беше на приблизителна стойност от 133 млн. лева. Оказа се, че допълнително са дадени за тази отсечка около 51 млн. лева. Сами разбирате, че това са близо 30% от стойността, по която е спечелена, коментира Жельо Бойчев.

Бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който е управлявал ведомството по времето, когато е завършвана магистрала "Марица", обясни, че не знае точно за какво става въпрос в сигнала на ОЛАФ и затова не може да коментира на този етап.

Коментар отказа и бившият регионален министър Лиляна Павлова, докато се запознае със случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK